Agenția Europeană a Medicamentului recomandă vaccinul Moderna împotriva COVID-19 pentru autorizarea condiționată în UE

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat astăzi, 6 ianuarie 2021, la finalul analizei comisiei de experți, că vaccinul dezvoltat de Moderna îndeplinește criteriile de siguranță și eficacitate.

În urma acestui anunț, Comisia Europeană urmează să elibereze autorizația condiționată de punere pe piață pentru vaccinul dezvoltat de Moderna.
Acesta este al doilea vaccin împotriva COVID-19 pe care EMA îl recomandă pentru autorizare, în urma analizei temeinice a datelor de siguranță, eficacitate și calitate derivate din studiile clinice care au implicat în jur de 30.000 de voluntari.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.
Comisia Europeană a semnat la data de 25 noiembrie 2020 un contract cu compania Moderna ce prevede achiziția a 80 de milioane de doze care să fie disponibile statelor membre, cu opțiunea de a accesa ulterior alte 80 de milioane de doze.
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_20_2200
https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-recommends-covid-19-vaccine-modernaauthorisation-eu
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea primului ministru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.