Aglomeraţie la vămile din vestul ţării

La această oră sunt aglomerate vămile din vestul țării, transmite agenția de presă Rador.

Cozi foarte mari la vama Nădlac 2, pe autostrada A1, la ieșirea din țară; se lucrează pe 10 benzi. Timpul de așteptare este de aproximativ două ore. Şi mai mult se stă la Nădlac 1, pe DN 7, tot în județul Arad, trei ore, potrivit estimărilor Poliției de Frontieră.

Românii care au venit pentru sărbători se întorc în țările unde lucrează, așa se explică aglomerația și de la Vărșand, dar și la vămile din nord-vest, la Petea – o oră și jumătate, la Urziceni, o oră. Fără probleme deocamdată la Borș 1 și Borș 2, în județul Bihor.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

De asemenea, traficul a fost crescut și la ieşirea din ţară, în ultimele zile. Astfel că au fost adoptate măsuri de fluidizare la graniţa cu Ungaria, spre exemplu.

Deoarece vacanţa de iarnă s-a încheiat şi mulţi cetăţeni români se întorc în statele din vestul Europei, unde îşi au reşedinţa, aspect ce determină o creştere a valorilor de trafic la ieşirea din ţară, în mod special la graniţa cu Ungaria, măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei în perioada sărbătorilor sunt menținute şi în această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.