Alarmă falsă! Românul din Maria Britanie diagnosticat inițial cu variola maimuței în Grecia ar avea, de fapt, varicelă

Presa din Grecia scrie că primul caz suspect de variola maimuței din această țară se infirmă. Pacientul, care este un român stabilit în Marea Britanie, are de fapt varicelă. El se afla în vacanță și a fost internat în spital, după ce pe corp i-au apărut erupții asemănătoare celor provocate de variola maimuței, iar suspiciunile au fost de variola maimuței, informează Digi24.

„Bărbatul infectat cu variola maimuței a prezentat febră mare acum câteva zile împreună cu o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. Imediat, suspiciunea a fost de variolă a maimuței și autoritățile sanitare din Kefalonia au intrat în alertă: în primul rând la hotel, apoi la spitalul local. Bărbatul a fost transportat apoi într-o capsulă specială la un spital din Atena. Prietena bărbatului este suspectă și ea, este internată în spital, dar deocamdată nu are simptome. Președintele organismului de sănătate elen a anunțat că este cetățean român, acum o oră, la buletinul de știri, live, în direct la noi, așa că este primul caz. Prietena lui este la o secție alăturată și este suspectă și ea, bineînțeles, neavând simptome încă. Dar și ea este suspectă”, a declarat, duminică seara, la Digi24, Nikos Koudounis, medic din Atena.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Potrivit sursei citate, pacientul este acum într-o stare bună, nu mai are febră, ci doar simptome ușoare și erupții cutanate. Și partenera sa, care este asimptomatică, este internată la Spitalul Attikon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.