Alertă de la DSU: Risc ridicat de avalanșe în Făgăraș și Bucegi!

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că a crescut riscul de producere a avalanșelor în mai mulți munți din România. Turiștii sunt sfătuiți să nu intre pe traseele turistice închise și să nu practice sporturi de iarnă în zonele de risc.

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că avalanșele se pot forma în special în munții Făgăraşului, Bucegi, Parâng, Șoreanu, Țarcu și Godeanu, potrivit Mediafax.

„Ca urmare a condițiilor nivometeorologice actuale și a prognozei meteo pentru următoarele zile, există posibilitatea creșterii riscului de producere a avalanşelor în zona montană înaltă. Conform buletinului nivometeorologic emis în data de 6.12.2020 de către Administraţia Națională de Meteorologie, riscul producerii de avalanşe (pe o scală de la 1 la 5) se prezintă astfel: în munţii Făgăraşului, Bucegi, Parâng, Șoreanu, Țarcu și Godeanu riscul este însemnat, respectiv gradul 4, la peste 1800 m altitudine, risc ce se va menține şi în zilele următoare”, susțin reprezentanții DSU.

Citeste și:  Aeroportul Brașov se alătură luptei împotriva drogurilor. Campanie de informare și conștientizare pentru pasageri

Departamentul pentru Situații de Urgență le recomandă turiștilor să nu se aventureze pe traseele turistice închise şi să evite practicarea sporturilor de iarnă în aceste zone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.