Alexandru Rafila: Farmaciile și spitalele vor fi aprovizionate cu medicamente pentru viroze

Ministrul sănătății spune că s-au găsit soluții după ce oamenii s-au plâns că până și paracetamolul și iburofenul se găsesc tot mai greu sau chiar au dispărut de pe piață, transmite Radio România Actualități.

Farmaciile și spitalele vor fi aprovizionate cu medicamente pentru viroze, dă asigurări ministrul sănătății, Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății spune că s-au găsit soluții după ce oamenii s-au plâns că până și paracetamolul și iburofenul se găsesc tot mai greu sau chiar au dispărut de pe piață.

„Am stabilit cu reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor să lucrăm împreună, încât în farmacii să poată fi eliberate aceste medicamente similare, şi nu neapărat o anumită marcă comercială. Interesul este ca oamenii să aibă acces atât la preparate de uz pediatric, cât şi pentru adulţi, care conţin ibuprofen şi care conţin paracetamol. În această perioadă trebuie să furnizăm medicamente, dar ele trebuie eliberate pe bază de prescripţie, dacă ne referim la antivirale şi la antibiotice. Reiterăm acest lucru farmaciilor să nu elibereze decât pe bază de prescripţie”, spune Rafila.

Între timp, pentru a nu-și mai pune pacienții pe drumuri în căutarea de medicamente, unii medici de familie țin permanent legătura cu farmaciile și îi îndrumă pe oameni doar spre acelea care au în stoc tratamentele prescrise, mai notează sursa citată.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.