Allen Coliban: ‘Incompetența Primăriei va fi plătită de către cei mici’

„Eliminarea gratuităților pentru elevi. Incompetența Primăriei va fi plătită de către cei mici.

La începutul lunii, primarul George Scripcaru promitea că vor exista, din nou, gratuități pentru elevi pe transportul public din Brașov, pe durata anului școlar. Surpriză însă – luna aceasta, mai mulți părinți au reclamat faptul că elevilor le-a fost solicitat bilet și că au primit amenzi!

Primarul Scripcaru a revenit asupra deciziei, recunoscând că „s-au alocat sume eronate”, după ce Curtea de Conturi a semnalat nereguli și un prejudiciu de 1,3 milioane lei.

Soluția „Scripcaru”? Elevii vor plăti un abonament lunar de 15 lei, școlile se vor transforma în casierii pentru aceste abonamente – practic, administrația locală se spală pe mâini de răspundere și aruncă toată problema la școli.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

Întreb și eu:
– a cui a fost eroarea în conceperea și în implementarea sistemului de gratuități de anul trecut, a Primăriei sau a școlilor? Că mie îmi pare a Primăriei și nu înțeleg de ce elevii trebuie să suporte, acum, consecințele
– dacă singura problemă este ca elevul să facă dovada îndeplinirii condițiilor, de ce nu se poate prezenta cu această dovadă (eliberată de către școală) la casierie, pentru eliberarea abonamentului? Lunar sau semestrial. Nemaivorbind că tot procesul ar putea fi digitalizat, ca într-o țară europeană – că tot a trecut legea USR de eliminare a ștampilelor”, a scris senatorul Allen Coliban pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.