Ambasadorul Republicii Coreea în România, în vizită oficială la Consiliul Judeţean Braşov

Excelenţa Sa domnul Rim Kap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România, a efectuat vineri, 17 martie, prima sa vizită oficială la Braşov, în cadrul căreia un moment important l-a constituit întrevederea cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.

Înaltul reprezentant coreean a fost însoţit de doi oficiali din cadrul Ambasadei, la discuţii fiind prezent şi Mihai Pascu, directorul Direcţiei Drumuri Judeţene şi Servicii Publice.

În deschiderea vizitei, delegaţia coreeană a avut ocazia să se familiarizeze cu ceea ce înseamnă judeţul Braşov sub aspectul patrimoniului natural şi cultural-istoric, dar şi din punct de vedere investiţional, prin intermediul unor filme de prezentare care au fost apreciate de distinşii oaspeţi.  

Citeste și:  Primul sens giratoriu suspendat din Brașov, propus pentru a fi amenajat la intersecția străzii Institutului cu Calea Făgărașului. Mâine are loc consultarea publică

Discuţiile s-au axat pe oportunităţile de colaborare dintre România şi Coreea de Sud în special pe partea de investiţii şi turism, ambasadorul remarcând potenţialul de turişti străini, inclusiv din ţara sa, care va cunoaşte o creştere importantă după momentul deschiderii Aeroportului Braşov.

Vicepreşedintele Todorică Şerban a prezentat cele mai importante obiective implementate de administraţia judeţeană, începând cu Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav – cel mai mare proiect investiţional gestionat la nivelul judeţului Braşov, şi continuând cu modernizarea infrastructurii rutiere, cu proiectele din domeniul sanitar şi cu interesul acordat mobilităţii durabile asigurat prin reţeaua de piste de biciclete şi perdele forestiere pe care Consiliul Judeţean are în plan s-o realizeze.

Citeste și:  Brașovean cercetat penal după ce a fost implicat într-un accident rutier în timp ce se afla sub influența alcoolului

La rândul său, ambasadorul Rim Kap-soo a precizat că marile companii coreene sunt interesate să realizeze investiţii în România, în domenii precum construcţia de autostrăzi şi căi ferate, energii regenerabile şi sănătate, ceea ce deschide perspective de colaborare între cele două ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.