Amenzi de peste 220.000 de lei pentru patronii braşoveni, în urma controalelor ITM din decembrie

Inspectorii de muncă brașoveni au dat amenzi de peste 220.000 de lei, într-o singură lună. Cele mai multe sancțiuni, în valoare totală de 140.000 de lei, au fost aplicate pentru munca la negru.

Având în vedere Strategia Natională privind reducerea incidenței muncii nedeclarate, inspectorii de muncă au realizat, în luna decembrie, un număr de 158 controale, fiind depistate 10 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care un număr de 5 angajatori au fost sanctionați cu amenzi în valoare totală de 140.000 lei.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 164 controale, în urma cărora au fost aplicate 3 amenzi contravenţionale în valoare totală de 7.000 lei și 3 avertismente scrise.

Citeste și:  Unul dintre cele mai de succes albume ale trupei Korn revine la vârful clasamentelor

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 49.500 lei.

Totodată, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au dat amenzi în valoare de 27.500 lei, dar și 16 avertismente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.