Amenzi de peste 48.000 lei pentru nerespectarea măsurilor împotriva Covid, într-o singură zi!

În ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și polițiști locali, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov. 

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. 

Astfel, la data de 15 februarie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 129 de locații, 66 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 11 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. Totodată, au fost legitimate peste 2.900 de persoane, verificate 205 mijloace de transport persoane și peste 200 de autovehicule.

Citeste și:  Vremea se încălzește în cea mai mare parte a țării. Maxima zilei la Brașov atinge 22°C

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 206 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 150 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 53 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor și 3 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, valoarea totală a acestora fiind de 48.000 lei. 

Totodată, polițiștii au verificat peste 2.600 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Totodată, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Citeste și:  Oktoberfest nu se va desfășura în parcul Tractorul

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare. 

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.