Anchetă penală la Școala 11: Conducerea unității acuzată de vătămare corporală, după ce le-a ars ochii elevilor cu o lampă cu ultraviolete

Dosar penal deschis de Polițiștii Secției 5, împotriva conducerii Școlii Generale numărul 11 din Brașov. Dascălii sunt acuzați de vătămare corporală din cuplă și nerespectarea măsurilor legale de securitate în mulcă, după ce au pus în pericol sănătatea mai multor elevi. În fapt, conducerea școlii ar fi lăsat într-o sală de curs o lampă cu ultraviolete folosită pentru sterilizarea aerului. Lampa a fost lăsată în funcțiune chiar în prezența copiilor, în ciuda precauțiilor care interzic folosirea ei în prezența persoanelor. aproape 20 de copii au început să acuze dureri și usturimi la nivelul ochilor, iar mulți dintre ei au ajuns chiar la spital.
Unitatea a fost verificată și de inspectorii ANPC, care le-au arătat profesorilor că pe instrucțiuni exista clar avertismentul de a nu fi folosită în prezența persoanelor.
Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov. Elevii, părinții și dascălii de la Școala 11 vor fi audiați.

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.