Andrei Baciu: Planul Național de Combatere a Cancerului a fost aprobat de Parlament

Parlamentul a aprobat Planul Național de Combatere a Cancerului, care va deveni astfel lege, a anunțat miercuri seara , pe Facebook, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Andrei Baciu susține că acesta este „primul angajament de anvergură al României pentru a lupta împotriva cancerului, un cadru normativ care va da șanse reale pacienților de a învinge această afecțiune și de a duce această luptă încrezători”.

El arată prin acest plan România se aliniază la stardardele europene, de la zona de prevenție și diagnosticare timpurie până la tratamente inovative, ceea ce va mări considerabil șansele de a învinge boala.

Proiectul de lege pentru prevenirea și combaterea cancerului prevede că toţi cetăţenii români au dreptul, garantat de stat, la serviciile de natură medicală, socială şi de susţinere psihologică cuprinse în Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului, după cum urmează: servicii medicale de prevenire, diagnostic şi tratament al cancerului, servicii de îngrijire, inclusiv îngrijiri paliative, servicii de psiho-oncologie, onconutriție şi oncofertilitate, servicii sociale şi indemnizaţii lunare de hrană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.