Andrei Gîrtofan și Doru Vraja, campioni pe asfalt în sezonul 2022

Andrei Gîrtofan și Doru Vraja (Škoda Fabia Rally2) sunt noii campioni ai sezonului 2022 al Campionatului Național de Raliuri Betano pe Asfalt. Cei doi brașoveni, care reprezentanți ai ProRally Team Brașov, au terminat pe locul 3 Raliul Clujului, ultima etapă pe asfalt din 2022, acumulând astfel suficiente puncte pentru a obține locul 1 și titlul de campioni naționali. O performanță foarte importantă pentru Andrei și Doru, care s-au aflat la primul sezon pe un material sportiv de top.

„Ne-am îndeplinit obiectivul, acela de a ieși campioni. Și mă bucur foarte mult pentru acest titlu. Nu ne-am așteptat la începutul sezonului să ne luptăm pentru titlu, dar mai ales să îl și câștigăm. Era pentru noi primul an cu un material de concurs de top și doream pentru început să ne acomodăm cu mașina, să creștem de la etapă la etapă și apoi să ne gândim și la rezultate. Dar rezultatele au venit încă de la începutul sezonului, acomodarea cu mașina s-a făcut foarte repede, astfel că ne-am dat seama, eu și Doru, că există un potențial mare atât ca echipaj, cât și ca mașină. Și pe măsură ce am acumulat puncte importante în clasament, am realizat că avem șanse la locul 1. Și mă bucur enorm am atins acest obiectiv, unul cel mai important de până acum pentru mine și Doru. Vreau să îi mulțumesc enorm lui tata, cel mai mare sprijin al meu. Și financiar și moral și din toate punctele de vedere, a fost lângă mine. A tras de mine și a insistat mereu că pot face lucruri frumoase, că pot obține rezultate mari și că am un potențial foarte mare. Sper că l-am făcut să fie mândru de mine. Apoi, vreau să îi mulțumesc lui Doru, pentru că a fost tot timpul lângă mine, m-a îndrumat, m-a «crescut» și m-a forțat de fiecare dată să dau mai mult. Nu vreau să-i uit pe membrii echipei tehnice, care întotdeauna mi-au pus la dispoziție o mașină pregătită perfect din toate punctele de vedere. De asemenea, le spun un mare mulțumesc și partenerilor din acest an, fără ajutorul cărora ar fi fost foarte dificil să mă prezint la start, darămite să lupt pentru titlul de campion”, a declarat Andrei Gîrtofan.

Citeste și:  CFR Călători: Nicio anulare a trenurilor din cauza lipsei de personal sau de material rulant!

Navigatorul lui Andrei, Doru Vraja, cel care i-a fost în dreapta încă de la startul carierei, a precizat: „A fost un titlu muncit și meritat. Ideea de a ne înscrie în campionatul de asfalt a fost a lui Giri (nr. Dan Gîrtofan). A avut el un feeling de la început și uite că a știut de ce a luat această decizie. Am început sezonul cu gândul să o luăm pas cu pas, dar să avem un ritm care să ne țină acolo, aproape, de favoriți, de cei care se luptă an de an pentru primul loc. Și, încet-încet, am căpătat încredere din ce în ce mai mare în noi ca echipaj, în mașină, care a fost pregătită perfect la fiecare etapă, astfel că toate au dus la rezultatul acesta neașteptat. A contat enorm susținerea în primul rând a lui Giri, dar și a partenerilor, pentru că altfel ne-ar fi fost foarte dificil să fim la start. Mă bucur că am terminat pe 3 la Cluj, că am testat gumele de la partenerul nostru nou, MRF Motorsport Tyres. Chiar sunt niște cauciucuri exact așa cum trebuie pentru curse. Sunt foarte fericit pentru acest loc 1 și titlul de campion venit după ani de muncă, sacrificii și plăcere, dar mai bucuros sunt pentru Andrei. E un rezultat care a venit când trebuie, pentru a-i da aripi să spere la și mai mult pe mai departe”.

Citeste și:  Romfilatelia prezentă la Expoziţia Filatelică Mondială EFIRO 2024

„Așchia nu sare departe de trunchi!” spune un vechi proverb românesc. Lucru confirmat de Andrei Gîrtofan, care îi calcă pe urme tatălui, Dan Gîrtofan. Un tată fericit și în culmea bucuriei. „Sunt foarte fericit și mândru de el. Dovedește că are un potențial enorm de a crește frumos, de la un raliu la altul. Sper ca acest titlu să îl țină cu picioarele pe pământ și să îl facă să muncească și mai mult, ca să aibă performațe și mai mari. Este un obiectiv care nu ni-l propusesem la început de sezon, dar datorită constanței în rezultate și ritmului din ce în ce mai bun avut de Andrei și Doru de la etapă la etapă, a venit acest rezultat frumos, de care sunt foarte bucuros și mândru. Îi felicit din tot sufletul. Mi-ar fi plăcut să pot să sărbătoresc cu ei acest titlu la linia de finish a raliului, dar o problemă tehnică ne-a împiedicat pe mine și Andrei Toderaș, să terminăm etapa de Cluj. M-am bucurat enorm însă din parcul de service”, a spus Dan Gîrtofan.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai!

Dan Gîrtofan și Andrei Toderaș (Škoda Fabia Rally2) au fost nevoiți să abandoneze la Raliul Clujului, din motive tehnice, cu două probe înainte de final.

Andrei Gîrtofan și Doru Vraja, respectiv Dan Gîrtofan și Andrei Toderaș sunt susținuți de Dinamic ’92, MRF Motorsport Tyres România, dar și de Pro-X, Aro Palace Hotel & Spa, Autochelu, MTS Print, Mobil 1 prin Lubexpert, Mipa și Presto și Peak Sport România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.