„Anotimpurile” lui Vivaldi și Piazzolla, în pași de dans, la Opera Brașov

Sâmbătă, 25 martie 2023, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, este programat spectacolul de balet „Anotimpurile”, pe muzică de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla.

Spectacolul îmbină, în mod armonios, baletul clasic și pe cel neoclasic, având inserții de tango argentinian, un plus de originalitate și atractivitate în desfășurarea sezoanelor. Muzica celor doi compozitori, Vivaldi și Piazzolla, se va succeda alternativ, începând cu „Primăvara” italiană și încheindu-se cu „Primăvara” argentiniană, pentru a face un cerc al vieții și al ciclurilor naturii.

Fiecare anotimp este redat printr-o culoare specifică, scenografa Rodica Garștea imaginând primăvara „îmbracată” în nuanțe de verde, vara în corai, toamna în ruginiu, iar iarna în clasicul alb. Ținând cont de faptul că este un balet alb și având la dispoziție o scenă mică cum este cea a Operei Brașov, s-au folosit foarte puține elemente de recuzită, decorul fiind minimalist, însă se face apel la tehnologie prin proiecțiile video care vor rula pe parcursul spectacolului.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Invitați speciali în acest spectacol sunt dansatorii de tango argentinian Silvia Spătaru și Csongor Kicsi. Dansatorii și instructorii Silvia Spătaru și Csongor Kicsi, formează un cuplu de dans din 2020, având o amprentă artistică, vibrantă și elegantă. Au participat ca artiști invitați la numeroase spectacole, concerte și diferite proiecte de tango argentinian atât naționale, cât și internaționale. Împărtășind pasiunea lor pentru tangoul argentinian prin seminarii speciale, spectacole și cursuri săptămânale, exprimă în fața publicului larg o parte din ceea ce înseamnă acest dans senzual, misterios și bucuria de a dansa.

Își dau concursul soliștii de balet ai Operei Brașov: Iustina Ciobanu, Melania Condoiu, Valentina Mirică, Anna Pasello, Claudiu Dane, Dorin Mirea, Teodor Pătrașcu, Bogdan Rădăcină. Participă, de asemenea,Ansamblul de Balet al Operei Brașov: Iulia Coșeriu, Diana Drăgan, Meda Enăcache, Ariana Marcu, Ramona Mezei, Valentina Mirică, Daria Nicoară, Mihaela Pop, Cristina Rotundu, Andreea Rusu, Raluca Șut-Gherman, Matei Rada, Adrian Scriminț.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Regia și coregrafia îi aparțin maestrului Alexandru Fotescu, care, de-a lungul carierei sale de balerin, a fost, în câteva rânduri, solist în spectacole ce au cuprins „Anotimpurile”, atât pe scene din țară, cât și din străinătate. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent coregrafie: Iulia Coșeriu. Regie scenă: Alexandra Scriminț, Cristina Roșu

• Spectacolul durează o oră și 15 minute și nu are pauză.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

Biletele pentru repetiția generală a spectacolului de balet „Anotimpurile” și pentru recitalul vocal-instrumental „Classic Meets Musical” se pot cumpăra atât online, de pe site-ul www.bilet.ro, cât și de la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 sau cu o oră înainte de începerea repetiției (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

Eveniment desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.