Aplicația RO-Alert a fost actualizată. Utilizatorii pot primi acum diferite tipuri de alerte, pot afla care sunt atenționările meteo, cum să reacționeze în situații de urgență sau cum să acorde primul ajutor

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat, miercuri, că a fost lansată forma actualizată a aplicației RO-Alert prin care se primesc mesaje pe telefoanele mobile, mai multe tipuri de alerte și informații utile.

Aplicația, disponibilă în română și engleză, este împărțită în mai multe secțiuni: știri, hartă interactivă, apelare rapidă la numărul unic de urgență 112, ghiduri instructive pentru situații de urgență și altele.

Harta interactivă oferă informații despre cele mai apropiate puncte cheie, de maximă importanță, precum: unități de primiri-urgențe, spitale, unități de pompieri, baze și refugii salvamont, adăposturi de protecție civilă, stații de ambulanță, unități de poliție și jandarmerie, farmacii non-stop.

Citeste și:  Literele de pe Tâmpa, iluminate în culorile drapelului național al Greciei

Totodată, cetățenii au acces și la informații și link-uri de interes, precum: Platforma „FII PREGĂTIT”, Serviciul SMS 113 pentru persoane cu dizabilități, Ghid Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, dar și către site-uri ale instituțiilor aflate în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, precizează sursa citată, informează g4media.ro

Aplicația este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare Apple, dar și Android, și poate fi descărcată gratuit de aici:

App Store: https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu

Foto: Facebook/ Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.