Aproape 3.000 de elevi din Brașov ar putea rămâne cu situația neîncheiată pe primul semestru!

Aproape 3.000 de elevi din Brașov ar putea rămâne cu mediile neîncheiate pentru primul semestru. Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov 1.789 dintre ei sunt în mediul urban, iar 1.149 în mediul rural. Cei mai mulţi elevi afectați sunt din ciclurile primar şi gimnazial.

„În mediul urban, deşi avem trei sferturi din ponderea elevilor, avem un procent de 3,35% declarat de directorii unităţilor şcolare, cărora nu li se pot încheia mediile în primul semestru, în timp ce în mediul rural avem un procent de 7,21%”, a explicat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al IŞJ Braşov.

Situația a fost determinată în special de lipsa accesului la tehnologie.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

La nivel național, 65.000 de elevi se află în situaţia de a nu avea media încheiată, de 4 ori mai mult faţă de anii anteriori

Ministrul Educaţiei a anunţat că va fi prelungită perioada de încheiere a situaţiilor şcolare pentru semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea. Mediile vor putea fi încheiate şi cu un minim de 2 note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.