Aproape 60.000 de persoane au intrat miercuri în România, dintre care circa 7.900 de ucraineni

Ieri, 01.02.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 122.400 de persoane, cetățeni români și străini și peste 40.100 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 59.879 de persoane, dintre care 7.869 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 01.02.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.451.784 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citeste și:  Medalie de bronz pentru România la Campionatele Europene de Lupte U23 - 2023

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 34 de fapte ilegale (19 infracţiuni şi 15 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • bunuri ridicate în vedere confiscării, în valoare de aproximativ 108.500 de lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 26.250 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 23 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 12 cetăţeni români din diferite motive legale.
Citeste și:  Recitalul de pian la patru mâini susţinut de Corina Ibănescu și Bianca Șelaru, marți, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.