Aproape o mie de polițiști vor acționa la Brașov de Anul Nou pentru a asigura ordinea publică!

În perioada 31.12.2020 – 03.01.2021, aproximativ 910 polițiști din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov vor acționa cu circa 510 autospeciale, pe raza întregului județ Brașov, pentru prevenirea de fapte antisociale, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente și combaterea criminalității.

În activități sunt angrenați poliţişti de ordine publică, polițiști rutieri, alături de  alte forțe operative din cadrul I.P.J. Brașov, aceștia acționând pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniștea cetățenilor, asigurând, totodată, intervenția rapidă la sesizările privind săvârșirea unor fapte antisociale.

Astfel, polițiștii brașoveni vor acționa în cadrul dispozitivelor instituite la nivelul întregului județ, zilnic, cu peste 220 de forțe de ordine și peste 120 de autospeciale.

Polițiștii Serviciului Rutier vor monitoriza traficul pe drumurile naționale și județene, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere. De asemenea, vor verifica modul de respectare al vitezei legale, vor acționa pentru prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive utilizând aparatele alcooltest și DrugTest.

Citeste și:  Din 2024, brașovenii vor avea o nouă zonă verde și de agrement

Polițiștii Serviciului Arme explozivi și Substanțe Periculoase vor avea în atenție respectarea normelor la regimul materiilor explozive, acționând pentru combaterea comercializării articolelor pirotehnice.

Polițiștii de ordine publică vor fi prezenți la datorie și vor acționa pe raza județului Brașov, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică, astfel încât cetățenii să aibă sărbători liniștite și în siguranță.

În contextul pandemiei, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov vor acționa în continuare, împreună cu celelalte forțe implicate, pentru limitarea răspândirii virusului  SARS-CoV-2, sens în care vor desfășura activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

În aceste zile, vă recomandăm să țineți cont de următoarele:

În noaptea de Revelion, folosiți cu precauție articolele pirotehnice și manifestați atenție sporită pentru a preveni accidentele cauzate de folosirea necorespunzătoare a acestora! Entuziasmul copiilor e de înțeles când vine vorba de focuri de artificii. Asigurați-vă că acestea nu reprezintă un pericol pentru sănătatea lor!

Achiziţionați obiectele pirotehnice permise de lege, doar de la societăţi autorizate!

În locurile publice, la piaţă, în magazine aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei! De asemenea, nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi!

Fiți atenți când retrageți bani de la bancomate! Asigurați-vă că în spatele dumneavoastră nu se află vreun răuvoitor care să vadă codul PIN sau care să vă sustragă suma de bani retrasă!

Pentru protecția autovehiculului, atunci când parcați, nu uitați să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi că l-aţi încuiat! Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi, la vedere, bunuri de valoare!

Când aţi pornit maşina pentru a se încălzi, nu vă îndepărtaţi de ea! Nu o lăsaţi pornită şi neasigurată nici pentru câteva momente, pentru a face cumpărături mărunte sau când vă aflați în benzinării/stații de alimentare!

Nu consumaţi, în exces, băuturi alcoolice! Comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de starea de ebrietate!

În mijloacele de transport în comun, fiți vigilenţi şi atenţi faţă de comportamentul persoanelor de lângă dumneavoastră!

Conducătorilor auto le recomandăm să-și păstreze calmul în trafic,  în special când se circulă în coloană şi să țină cont de politeţea rutieră! Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic și respectați indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren!

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.