Armata Română dă asigurări că nicio rachetă rusească nu a violat spațiul aerian al României

Armata Română dă asigurări că nicio rachetă rusească nu a violat spațiul aerian al României. Comandantul armatei ucrainene afirmase vineri că rachete rusești ar fi pătruns în spațiile aeriene ale României și Republicii Moldova, dar informația se confirmă doar în al doilea caz, potrivit Radio România Actualități.

”Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat vineri, 10 februarie, o țintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federației Ruse din apropierea peninsulei Crimeea, cel mai probabil o rachetă de croazieră, care a evoluat în spațiul aerian al Ucrainei, Republicii Moldova și a reintrat în spațiul aerian ucrainean, fără să intersecteze în niciun moment spațiul aerian al României. Cel mai apropiat punct al traiectoriei țintei de spațiul aerian românesc a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 de kilometri nord-est de graniță.

Autoritățile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării lansării țintei și până la clarificarea completă a acestei situații. În plus, la ora 10:38, două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române, din Serviciul de Luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO, care se aflau în acea perioadă într-un zbor de exercițiu, au fost redirecționate către zona de nord a României, pentru a suplimenta opțiunile de reacție. Forțele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forțele aliate, spațiul aerian național și zona de proximitate, Constantin Spînu, general de brigadă, șeful direcției de informare și relații publice a Ministerului Apărării de la București.

Citeste și:  Sfaturi de Nutriție: Cum să îți îmbunătățești alimentația fără efort

Amintim că Rusia a lansat vineri un nou val de rachete asupra infrastructurii Ucrainei, ceea ce a dus la întreruperi de curent și restricționarea furnizării de apă potabilă. A fost avariată infrastructura energetică din estul, sudul și vestul Ucrainei, transmite agenția Reuters.

Sursa. Radio România Actualități / Foto. Adevărul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.