Armistițiu ordonat de Vladimir Putin în Ucraina, cu ocazia Crăciunului ortodox de rit vechi

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat joi forţelor ruse să aplice un armistiţiu în Ucraina, in 6 şi 7 ianuarie, cu ocazia Crăciunului ortodox de rit vechi, în urma unei cereri în acest sens a Patriarhului rus Chiril, anunţă Kremlinul, relatează AFP.

”Având în vedere apelul Sanctităţii Sale Patriarhul Chiril, îi dau instrucţiuni ministrului Apărării să introducă un regim de încetare a focului pe toată linia de contact, între părţile din Ucraina, începând de la ora 12.00, la 6 ianuarie, anul acesta, şi până la (ora) 24.00, la 7 ianuarie”, anunţă Putin citat într-un comunicat al Kremlinului.

Preşedintele rus Vladimir îndeamnă totodată forţele ucrainene să respecte acest armistiţiu, pentru a oferi posibilitatea ortodocşilor – confesiunea majoritară în Ucraina, la fel ca în Rusia – ”să asiste la slujbe în Ajunul Crăciunului, şi de Ziua naşterii lui Cristos”.

Citeste și:  A treia zi de căutări sub dărâmăturile provocate de cutremurele din Turcia și Siria. Cel mai recent bilanț ajunge la peste 9.500 de morți

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a îndemnat, la rândul său, joi, într-o convorbire la telefon cu Vladimir Putin, la un ”armistiţiu unilateral” în Ucraina.

Moscova s-a declarat joi deschisă unui dialog cu Ucraina – cu condiţia ca Kievul să accepte ”noile realităţi teritoriale” de după ofenisva rusă, a anunţat Putin, scrie news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.