Artele Persiei, la Universitatea Transilvania din Brașov

Expoziția „Artele Persiei” ajunge și la Brașov în perioada 24-26 iulie, la Aula Universității Transilvania din Brașov, unde 16 artiști meșteșugari iranieni își vor expune lucrările și vor susține workshop-uri interactive. Vor fi expuse lucrări realizate prin diverse tehnici precum: pictură, miniatură, gravură în lemn, intarsi, broderie, prelucrarea pietrelor semi-prețioase sau tehnică de emailat. De asemenea, vizitatorii îi pot vedea pe artiști lucrând și aplicând cu măiestrie tehnicile artistice.

Expoziția marchează 120 de ani de relații diplomatice între România și Republica Islamică Iran și în acest fel, brașovenii sunt invitați la o incursiune prin cultura și arta Iranului și a orașului Isfahan, considerat capitala culturală a Iranului. Artizanatul iranian a fost întotdeauna renumit pentru istoria și vechimea sa, autenticitatea culturală și pentru abordările imaginative ale operelor de artă.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Ambasada Republicii Islamice Iran la București a ales Universitatea Transilvania din Brașov să fie gazda acestui eveniment în baza bunelor relații de colaborare dintre instituția brașoveană și universități din Iran.

Expoziția va fi deschisă publicului de duminică până marți, în intervalul 12:00 – 19:00, iar intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat de Ambasada Republicii Islamice Iran la București în colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.