Artiști din 20 de județe vor intra în competiția muzicală „Glasul Valahiei” din Târgoviște, în acest weekend. Brașovul este pe listă!

Cea de a III-a ediție a Festivalului Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Glasul Valahiei” se va desfășura în perioada 7-9 aprilie 2023, la Amfiteatrul „George Enescu” al Liceului de Arte din Târgoviște. Tineri artiști din 20 de județe ale României își vor evidenția talentul în cadrul festivalului-concurs, în atenția juriului și a publicului. Pe listă sunt tineri din Alba, Argeș, Bacău, Brașov, București, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vaslui.

Programul artistic va cuprinde piese din repertoriul național și internațional, din sfera muzicii vocale și instrumentale, reunind muzica cultă cu folclorul, dar și cu muzica pop universală. Evenimentul are ca scop aportul la formarea tinerilor, dar și descoperirea și promovarea acestor soliști români, oferindu-le posibilitatea de a cânta live pe scenă și de a obține titluri, distincții și premii.

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Continuăm tradiția Glasul Valahiei, împreună cu toți cei care vor să ne fie alături, deoarece iubim aceste activități culturale și este bucuria noastră să putem contribui la conturarea unei societăți mai frumoase. Suntem bucuroși să luăm parte la formarea tinerilor, prin activități artistice de calitate. Suntem și noi artiști, ne-am format prin evenimente similare, iar acum avem o privire de ansamblu asupra beneficiilor pe care le au aceste de activități”, spune Dragoș Popa, președintele Centrului Artist pentru Artă.

Foto. Dragoș Popa / Glasul Valahiei 2022

Juriul va fi prezidat de către soprana de talie internațională, conf. univ. dr. Felicia Filip, în prezent și director general al Operei Comice pentru Copii din București. Personalități de elită, precum regizorul de operă Cristian Mihăilescu sau renumitul tenor Florin Georgescu, alături de soliști care au reprezentat România la Eurovision (n.r. Ilinca Băcilă, Ovidiu Anton), dar și alți muzicieni, vor aprecia fiecare moment în parte și vor stabili clasamentul final al competiției muzicale. Juriul va fi divizat în trei comisii, în raport cu fiecare gen muzical.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

„Este adevărat că în cadrul activităților artistice pe care le-am desfășurat, de fiecare dată s-a văzut cantitate, însă niciodată nu a fost neglijată calitatea! Asta reiese din faptul că sunt sute de tineri talentați care vin din toată România, deoarece le place și vor să simtă experiența festivalurilor din palmaresul nostru, a mai adăugat Dragoș Popa.

Festivalul „Glasul Valahiei” se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Artist pentru Artă și Ring Arte Media, în parteneriat cu Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Arhiepiscopia Târgoviștei.

Mai multe informații pot fi solicitate la adresa de e-mail office@centrulculturalvirtual.ro sau pe paginile web www.glasulvalahiei.ro / www.centrulculturalvirtual.ro

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.