Astăzi (11 mai) este ultima zi în care mai sunt valabile poliţele de asigurare auto emise de City Insurance

Politele emise de compania CITY Insurance, cu exceptia asigurarilor de garantii, inceteaza de drept pe 11 mai 2022, chiar daca perioada de valabilitate a acestora depaseste data mentionata, ca urmare a inceperii procedurii de faliment. In aceste conditii, soferii trebuie sa incheie alta asigurare RCA pentru a circula legal.

Astfel, posesorii de polite de asigurare RCA emise de CITY Insurance trebuie sa incheie o noua asigurare, la un alt asigurator autorizat de ASF. In caz contrar, acestia sunt pasibili de sanctiuni in concordanta cu legile in vigoare. Amenda pentru absenta unei asigurari RCA este cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de lei. In baza Codului Rutier, Politia poate decide, ca masuri suplimentare, retinerea certificatului de inmatriculare al masini sau retinerea placutelor cu numarul de inmatriculare.

Citeste și:  Brașoveanca Timea Lőrincz, prezentă în Geneva la o vizită de lucru

La solicitarea 1asig.ro, ASF a transmis ca, la data de 11 mai 2022, potrivit datelor primite de la CITR/ CITY Insurance, vor mai fi in vigoare 755.479 de polite, din care RCA: 498.255 de polite.

Persoanele implicate din postura de pagubit in accidente provocate de asigurati RCA ai CITY Insurance, care nu au cumparat o polita noua dupa data de 11 mai 2022, nu vor putea fi despagubite in baza politei CITY Insurance, chiar daca datele inscrise pe ea arata ca se afla inca in perioada de valabilitate.

Tertii pagubiti se pot adresa Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) pentru a fi despagubiti din Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS), doar in situatia in care accidentul a implicat si vatamari corporale sau decese. Toate detaliile privind procedura de despagubire a BAAR sunt disponibile AICI. In caz contrar, tertii pagubiti nu se pot adresa niciunui organism sau asigurator si vor fi nevoiti sa se indrepte impotriva soferului vinovat pentru recuperarea prejudiciului.

Citeste și:  Grevă japoneză la Registrul Comerțului: Angajații cer salarii mai mari, spor de risc și suprasolicitare neuropsihică

Conform Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA), la data de 11 mai 2022, cand se va produce denuntarea automata a contractelor de asigurare, vor mai fi in vigoare 498.255 de polite de asigurare RCA emise de CITY Insurance.

Pasi de facut pentru denuntarea politelor:

  1. Completati Cererea de denuntare a contractelor de asigurare. Documentul este disponibil pe site-ul SAR CITY Insurance SA, respectiv: www.CITYinsurance.ro
  2. Transmiteti cererea de denuntare la SAR CITY Insurance SA, pe adresa de E-mail dedicata: denuntare@CITYinsurance.ro.
  3. Transmiteti la FGA o Cerere de plata- Anexa 9-Cerere de plata privind acordarea restituirii de prima (disponibila pe www.fgaromania.ro),pe adresa de E-mail: cerere.plata@fgaromania.ro , insotita de urmatoarele documente: Imputernicire / Procura, daca este cazul; Copie act identitate; Copie polita de asigurare; Copie dovada platii primelor de asigurare, in cazul platii primelor in rate; Dovada denuntarii contractului de asigurare inregistrata / transmisa la asigurator.
Citeste și:  Lidl organizează a zecea ediție a campaniei de colectare a alimentelor, un gest de solidaritate pentru comunitățile defavorizate

Sursa, 1asig.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.