Astăzi este ziua mondială de luptă împotriva exploatării sexuale

În fiecare an, la 4 martie, este marcată ziua mondială de luptă împotriva exploatării sexuale, urmărind combaterea celei mai grave forme de încălcare a drepturilor omului, a fiinţei umane.

Ziua mondială de luptă împotriva exploatării sexuale a fost organizată pentru prima dată la 4 martie 2009, la inițiativa asociației non-guvenamentale GIPF -„Groupe International de Paroles de Femmes”.

Cele mai multe cazuri de exploatare sexuală sunt raportate în Europa de Est, Asia de Sud-Est şi unele state din America Latină. Traficul de fiinţe umane este considerat o formă modernă de sclavie. Exploatarea sexuală este o problemă sensibilă şi complexă care implică un număr mare de femei şi copii, continuând să fie o realitate îngrijorătoare la nivel global.

În Europa, un copil din 5 ajunge să devină victimă a unui act de violenţă sexual, manifestat sub diverse forme, precum incest, pornografie sau prostituţie.

Cei care au inițiat acest proiect la nivel mondial și-au propus mobilizarea, educarea și informarea organelor decizionale, instituțiilor de profil și a publicului asupra creșterii fenomenului exploatării sexuale şi a pericolelor cu care se pot confrunta.

Ziua de 4 martie a fost aleasă ca zi menită să aducă în prim plan pericolul pe care îl prezintă actele de violență, abuz și exploatare sexuală în întreaga societate, inclusiv asupra copiilor.

Sursa foto, medprointernational.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.