Astăzi începe Campionatul Național de Înot Copii 10-11 ani, la Bazinul Olimpic Brașov

Înotătorii Bucharest Sport Club, campioni regionali în vârstă de 10 ani, vor lua startul la prima lor competiție națională la Brașov, la Campionatul Național de Înot Copii 10-11 ani, între 10-12 iunie 2022.

Cei patru sportivi, Vlăsceanu Dragoș, Stîngă Ianis, Lupan Patric și Reyhan Kaan Refik vor concura la probele de 50 m liber, 50 m fluture, 50 m bras și 50 m spate, precum și la ștafetele de 4 x 50 m liber și 4 x 50 m mixt.

Pentru Bucharest Sport Club, debutul înotătorilor este un motiv dublu de bucurie. „Competițiile devin din ce în ce mai provocatoare, necesită și mai multă pregătire, mai multă atenție și susținere. Obiectivul pentru acest concurs este, în primul rând, obișnuința cu competițiile de acest nivel. Vom testa și timpii, vom urmări îmbunătățirea recordurilor personale, dar cel mai mult sper că cei mici se vor bucura de experiență, de atmosferă și de sportul pe care îl iubesc”, susține Dan Nica, antrenorul înotătorilor debutanți.

Citeste și:  Titlul GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru cea mai mare dioramă din piese LEGO din lume

Totodată, în luna iunie BSC aniversează 18 ani de prezență în viața sportivă din România. Înființat în anul 2004 și având ca dată oficială „de naștere” 1 iunie, BSC este unul dintre cluburile care obține constant performanțe în toate ramurile sportive în care activează: natație, dans, înot artistic, triatlon.

„Prezența la Brașov, la Campionatul Național de Înot cu cei mai mici campioni, de 10 ani, este un cadou aniversar frumos, ne bucură și ne dă speranțe ca în viitor să avem un lot tânăr și puternic, cu care să continuăm participarea la marile competiții europene. Anul acesta, înotătorii BSC vor concura la Campionatele Europene de Juniori din luna iulie, de la Otopeni, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, tot în luna iulie, precum și la Campionatele Europene de Seniori, din luna august”, declară Marius Grigore, antrenor-fondator Bucharest Sport Club.

Înotătorii BSC juniori, de tineret și seniori sunt multipli campioni naționali, internaționali, balcanici, finaliști europeni, dețin recorduri naționale și au participat la Universiade. Doar în acest an, la Campionatele Naționale de Înot Juniori, Tineret și Seniori, echipa BCS a cucerit 64 de medalii.

Citeste și:  Lista medicamentelor compensate și gratuite a fost extinsă

Înotătorii Masters, sportivi cu vârste peste 25 de ani, au cucerit anul acesta, la Campionatul Național de Înot Masters, 6 medalii, dintre care două titluri naționale.

Echipa BSC Dans este nelipsită de pe podiumurile naționale, cât și internaționale. În urmă cu doar câteva zile, 44 de dansatoare BSC au participat la concursul DanceStar World Dance Masters (Porec, Croatia), de unde au revenit cu un rezultat impresionant de 10 trofee, câștigând locul 1 la toate cele zece dansuri din concurs.

Ramura de triatlon este în fruntea clasamentelor la concursurile naționale, obținând doar în luna mai a acestui an cinci titluri și alte patru medalii la Campionatele Naționale de Duatlon de la Târgu Mureș și Ploiești.

Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

Înotul artistic, un sport la început de drum în România, câștigă teren în rândul celor pasionați de o activitate acvatică care combină, cu eleganță, gimnastică-balet/dans-înot. Echipa BSC de înot sincron a susținut demonstrații la evenimente caritabile, fiind apreciată și atrăgând din ce în ce mai mult atenția asupra acestui sport.

O componentă aparte a succesului și longevității clubului Bucharest Sport Club îl reprezintă comunitatea formată de părinții sportivilor. Echipa BSC Dans a fost însoțită în Croația de 39 de părinți. La concursurile de înot, tribunele sunt animate de steagurile BSC fluturate de galeria părinților. La concursurile de triatlon, regăsim chiar echipa părinte/antrenor-sportiv, dar și foști practicanți ai sportului, printre părinții sportivilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.