Astăzi se relansează la Brașov seria de evenimente culturale Cafeneaua Complexității

Marți, pe data de 06.06.2023 se relansează la Brașov seria de evenimente culturale Cafeneaua Complexității. Cu ocazia relansării va povesti despre o viață de cercetare în domeniul complexității domnul dr. ing. Florin Munteanu, președintele Centrului pentru Studii Complexe. Evenimentul se poate viziona de la ora 19:00 pe pagina facebook al Centrului pentru Studii Complexe. Din toamnă se va putea participa și fizic la întâlniri și discuții în sala de conferințe Appladium, str .N.D. Cocea nr.5, Brașov.

Următorul eveniment din serie va avea loc pe data de 20 iunie. Seria de evenimente va continua după vacanța da vară, în septembrie. Toate evenimentele vor fi difuzate online, iar înregistrările vor fi și ele accesibile ulterior.

Citeste și:  Festivalul Opera Copiilor, în weekendurile din perioada 17 mai - 9 iunie, în aer liber, la Opera Comică pentru Copii din Capitală

Despre eveniment:

Cafeneaua Complexității este un punct de întâlnire dintre discipline, un prilej de a ieși din sfera obișnuitului. Într-o lume în care suntem tot mai îndrumați de algoritmii din social media spre un conținut care ne este confortabil, care ne este obișnuit, Cafeneaua Complexității oferă exact opusul: descoperirea a ceva nou.

Vorbitorii invitați sunt oameni de știință, profesori, artiști, antreprenori și practicanți din o varietate de domenii. Ce au în comun este viziunea lor integratoare și abilitatea lor de a împărtăși ceva din subiectul particular lor în așa fel încât să le găsim relevanța în viața noastra, oricât de distante sau chiar avangardiste ni s-ar fi părut la prim-auzire.

Citeste și:  Festivalul Opera Copiilor, în weekendurile din perioada 17 mai - 9 iunie, în aer liber, la Opera Comică pentru Copii din Capitală

Aceasta este de fapt și esența Științei Complexității: ea naște concepte și modele care unesc disciplinele tot mai răsfirate și limbajele tot mai specializate. La Cafeneaua Complexității ni se arată că Geometria Fractală, Sistemele dinamice neliniare, Automatele celulare, Biosemiotica, ș.a.m.d nu sunt idei exotice, ci fac parte din realitatea care ne înconjoară, și ne pot deveni accesibile. Tot la Cafenea suntem invitați să cugetăm la relația dintre lumea exterioară nouă și cea interioară nouă în discuții despre Știința Cogniției, Meditație și Metafizică.

Cafeneaua Complexității a fost inițiată în 2011 de către Centrul pentru Studii Complexe. Inițial desfășurat în București, Cafeneaua s-a mutat la Brașov în 2018. Evenimentul de marți este o relansare a Cafenelei după o pauză de aproape trei ani.

Citeste și:  Festivalul Opera Copiilor, în weekendurile din perioada 17 mai - 9 iunie, în aer liber, la Opera Comică pentru Copii din Capitală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.