Astăzi starea de alertă se prelungește în toată țara cu alte 30 de zile, până pe 12 mai

Starea de alertă pe teritoriul României a fost oficial prelungită începând de astăzi, 13 aprilie 2021, și va rămâne în vigoare până pe 12 mai. Starea de alertă prezentă va cuprinde și două sărbători foarte așteptate de români, Paștele și 1 Mai.

Executivul a adoptat de săptămâna trecută Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Reglementările din noaptea de Paşte prevăd că circulaţia liberă va fi permisă până la ora 5:00 dimineaţa.

De asemenea, în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20:00 – 5:00, în toate localităţile va fi permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.

Citeste și:  Transportul în comun electric în Brașov = reducerea poluării cu 6.400 de tone de CO2, 142 de tone de oxizi de azot, 60 de tone de CO, 19 tone de hidrocarburi și 3 tone de praf

Totodată, se prevede limitarea gradului de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare turistică, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pe Litoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.