Atenție cui permiteți accesul în locuință!

Furturile din locuințe se pot produce atât atunci când proprietarii se află acasă,  cât și atunci când aceștia nu se află la domiciliu, utilizându-se diferite metode de înșelăciune!

Aceste furturi sunt comise de către persoane care pretind ca sunt reprezentanți ai firmelor de electricitate, gaz, cablu TV, telefonie etc.,  sau care prestează anumite activități de reparație ori servicii obligatorii (verificări instalații apă/gaz, coșerit, deratizare, verificări centrale termice,  etc.)

Uneori infractorii spun că sunt reprezentanții unor instituții de stat sau private (primărie, asociații, fundații, etc.) și oferă servicii în domeniul asistenței sociale.

Aceștia intră în locuință cu permisiunea victimelor și profitând de neatenția lor, sustrag diferite bunuri și mai ales bani.

Citeste și:  Care sunt riscurile nerespectării ordinului de protecție provizoriu

Pentru a nu fi victimele infracțiunilor de furturi din locuință, Poliția Brașov vă recomandă:

  • Fiți precauți când la ușa dumneavoastră se prezintă, fără a fi solicitat vreun serviciu, persoane necunoscute care declară că reprezintă companii de utilități sau alte instituții;
  • Nu primiţi în curte persoane necunoscute, care oferă diverse bunuri spre vânzare sau se angajează să execute lucrări ori reparaţii! Aceştia vă pot înşela sau vor doar să vadă ce bunuri pot fura din gospodăria dumneavoastră!
  • În cazul în care se execută lucrări sau reparații în zona unde locuiți, întrebați administratorul blocului dacă a fost solicitat serviciul vreunei companii;
  • Nu acordați încredere persoanelor care solicită bani pentru ajutoarele umanitare;
  • Rețineți faptul că pentru lucrări de reparații sau mentenanță, reprezentanții firmelor se deplasează cu autospeciale inscripționate cu denumirea societății respective.
  • Nu este nimic greșit din partea dumneavoastră dacă notați numele acestora și alte detalii și verificați telefonic dacă scopul legitim pe care îl invocă este real. Astfel veți putea pune la dispoziție date utile polițiștilor, în situația în care așa-zișii binevoitori ascund intenții infracționale; Dacă persoana devine grăbită sau agitată, este primul indiciu care ar trebui să vă dea de bănuit că nu este cine pretinde!
Citeste și:  Administraţia judeţeană a votat proiectele care vor fi depuse în cadrul PNRR, în perioada următoare

În cazul in care ați fost victima unui hoț din locuințe sau ați fost înșelat, anunțați imediat poliția la numărul unic de urgență 112 sau sesizați cea mai apropiată secție de poliție!

Susa foto, adevarul.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.