Atleți din 10 țări și cei mai valoroși atleți români aleargă la Brașov 5K, pentru 15 Noiembrie 1987

Brașov 5K (ediția a 3-a) este un concurs internațional de atletism, proba de alergare pe șosea pe distanța de 5 kilometri, organizat duminică, 13 noiembrie, în cadrul evenimentelor ce comemorează împlinirea a 35 de ani de la Revolta anticomunistă a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane. Are loc simultan cu alte două întreceri dedicate momentului istoric Brașov 15 Noiembrie 1987: Crosul 15 Noiembrie, ediția a 33-a și primul Campionat Național de Alergare pe Șosea 5K, organizat cu această ocazie în premieră în România, la Brașov!

Competiția este organizată de Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, în parteneriat cu Asociația 15 Noiembrie 1987 Brașov și Federația Română de Atletism (FRA), cu co-finanțare de la Consiliul Județean Brașov, cu susținerea Primăriei, a Facultății de Educație Fizică și Sporturi Montane, a autorităților și instituțiilor publice din Brașov, a partenerilor și sponsorilor.

Citeste și:  7 din 10 angajatori vor oferi angajaților beneficii cu ocazia sărbătorilor pascale. Primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon se află în vârful listei

Întrecerea se va desfășura pe străzile din municipiul Brașov. Starturile se vor da în interiorul Parcului Industrial Roman, exact din fața fostei Secții 440 Ștanțe-matrițe, locul unde a izbucnit Revolta de la Brașov în noiembrie ’87. Atleții vor parcurge același traseu cu cel al manifestanților de atunci, cu sosirea la Consiliul Județean.

La concurs au confirmat participarea sportivi din 10 țări. Lor li se vor adăuga cei mai valoroși atleți români ai momentului în probele de alergare pe șosea, care se vor duela și pentru titlurile de campioni naționali, în competiția ce se desfășoară în același timp, în paralel cu Brașov 5K. Ocupanții primelor trei locuri vor fi recompensați cu premii în bani: 1.500 euro pentru locul 1, 1.000 euro pentru locul 2 și 800 euro pentru locul 3. Valoarea totală a premiilor în bani este de 8.400 euro.

Citeste și:  Praf saharian în Brașov! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat roșiatic

Măsurat și certificat AIMS-World Athletics, de Christian Delerue (Franța), măsurătorul cursei de maraton de la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, traseul Brașov 5K este unul dintre cele mai rapide din lume, concurenții prezenți aici având șansa realizării unor recorduri personale și performanțe de excepție. La ora actuală, recordurile traseului sunt deținute de doi atleți din România: Ancuța Bobocel (timp 15:12,50) la feminin (stabilit în 2018) și Alexandru Nicolae Soare (13:31,90) la masculin (2019).

Brașov 5K este un proiect sportiv co-finanțat de UAT Județul Brașov prin Consiliul Județean Brașov în sesiunea 2022, prin Programul „Promovarea Sportului de Performanță”.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Joi, 11 noiembrie

Sosirea delegațiilor

Vineri, 12 noiembrie

Ora 9:30, Startul antrenamentelor, pe stadionul din Poiana Brașov

Ora 11, Vizită Casa Sfatului, expoziția permanentă 15 Noiembrie 1987

Sâmbătă, 12 noiembrie

Ora 17:45, Ședința tehnică

Ora 18:30, Festivitatea de deschidere

Duminică, 13 noiembrie

Ora 10:50, Prezentarea atletelor

Ora 11:00, Start cursa feminină

Ora 11:20, Prezentarea atleților

Ora 11:30, Start cursa masculină

Ora 12:30, Festivitate de premiere

Ora 16:00, Ședință foto câștigători la obiective reprezentative din Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.