Au apărut primele cazuri de Flurona în România

În București, au fost confirmate primele cazuri de îmbolnăvire cu gripa și COVID simultan. Această dublă infecție este numită „Flurona” și poate avea simptome puternice. Pentru că pot apărea complicații, este nevoie de internare pentru tratamentul adecvat, spun medicii.

Deocamdată, toate cazurile au fost la copii.

În privința simptomelor, sunt cele de gripă, stare brusc modificată, dureri intense (articulare, muscular și dureri) și probleme digestive, la care se adaugă cele de COVID.

Ne așteptăm ca în viitorul apropiat, având foarte multe cazuri de gripă, să discutăm despre foarte multe astfel de situații. Nu va fi o explozie, dar vom avea concomitent cele două virusuri. Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă, pentru că este o însumare care ține de gripă și ține în același timp și de COVID, cu dureri de intensitate crescută musculare, articulare, dureri de cap, stare generală modificată, dar mult mai important este riscul pe care îl avem de a ajunge la complicații, mai ales la persoanele care sunt vulnerabile, adică cei care au boli cronice, persoanele care au o vârstă avansată, și o atenție sporită trebuie să o acordăm copiilor mici. În astfel de cazuri, când prin testare avem cele două virusuri, este important să se facă un consult medical de specialitate, să fie o evaluare corectă, și probabil că trebuie și o monitorizare cu spitalizare pentru o perioadă, în așa fel încât să ne asigurăm că nu apar forme severe care să pună viața pacientului în pericol” a explicat medicul Adrian Marinescu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.