Au început primele foraje geotehnice pe Sectorul 1 al viitoarei autostrăzi Brașov – Făgăraș

Compania Națională de Drumuri a anunțat recent că au început primele foraje geotehnice pe Autostrada Brașov –Făgăraș. Investigațiile geotehnice se fac pe Sectorul 1 (km. 0+000 – km. 5+000) al Autostrăzii Brașov – Făgăraș. Aici se execută teste de penetrare standard (SPT) și activități de foraj cu adâncimea planificată de 25 de metri.

Investigațiile geo se fac pe primul tronson, sectorul 1, până la kilometrul 5 și reprezintă o etapă importantă a contractului pentru completare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic încheiat cu asocierea Search Corporation -Protelco în august 2021, relatează Economedia.ro.

Secțiunea de Autostradă Brașov -Făgăraș are o lungime de 48 kilometri, face parte din A 3 Brașov-Sibiu, face parte din A 3 (Transilvania) și este în etapa de reactualizare a Studiului de Fezabilitate și realizarea Proiectului Tehnic. Contractul a fost semnat cu Search Corporation în august 2021 pentru o durată de 22 de luni (SF) respectiv 3 luni (PT).

Citeste și:  Evenimente dedicate Sărbătorilor Pascale, la Opera Brașov

În schimb, la începutul acestei luni, a fost anulată procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția primelor trei loturi ale Autostrăzii Sibiu-Făgăraș (68 km.), după 5 luni de la lansare.

Cu aproape o lună înainte, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) publicase un proiect de act normativ pentru exproprierea imobilelor de pe traseul Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, valoarea estimată a despăgubirilor fiind de 11,89 milioane de lei.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.