Autorităţile sanitare din România iau în calcul declararea stării de epidemie din cauza gripei. Cum este situația în Brașov …

Autoritățile sanitare din țara noastră ar putea declara joi epidemie de gripă în România, dacă bilanțul ultimelor trei săptămâni va indica necesitatea acestei măsuri. Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat, la Digi 24, că, dacă se va întâmpla acest lucru, nu se vor introduce restricții, dar se vor lua anumite măsuri la nivelul unităților medicale.

„Așteptăm cifrele. Joia se face bilanțul. Este foarte probabil să avem a treia săptămână de creștere consecutivă și atunci se va declara această stare de epidemie de gripă. Nu trebuie să înțeleagă cineva că se vor introduce restricții. E vorba de măsurile care se iau la nivelul unităților sanitare pentru limitarea vizitelor în spital pe perioada cât va evolua această stare de epidemie. Pe de altă parte, se intensifică măsurile legate de respectarea măsurilor de protecție a personalului medical și a pacienților în unitățile medicale, inclusiv utilizarea măștii, screeningul epidemiologic, pentru a evita ca persoanele care au viroze respiratorii să vină la serviciu. Orice persoană este răcită, inclusiv copiii, să nu se întoarcă în colectivitate decât după ce simptomele dispar, să nu transmită mai departe infecția respiratorie”, spune Alexandru Rafila.

Deși la nivel național, spitalele şi camerele de gardă ale unităţilor sanitare sunt pline de pacienţi cu viroze şi gripe, la Brașov situația nu este chiar atât de alarmantă. Numărul cazurilor de gripă este în scădere, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică, dr. Claudia Bularca. Mai multe detalii aici.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.