Autoritățile vor să dezvolte un centru tehnologic pentru dezvoltarea semiconductorilor

Autoritățile vor să dezvolte un centru tehnologic pentru dezvoltarea semiconductorilor și ar putea deveni cel mai mare producător din zonă.

În ultimii 2 ani, criza de semiconductori a provocat pierderi de aproape 100 de miliarde de euro doar în industia auto la nivel global. Europa a fost grav afectată pentru că este dependentă în mare parte de producție de cipuri din Asia. A fost și semnalul că e loc de dezvoltare în acest domeniu, iar Comisia Europeană a pus la bătaie peste 40 de miliarde de euro pentru investiții în industria de microcipuri.

Ministrul economiei, Florin Spătaru, a declarat la TVR că autoritățile au semnat deja o scrisoare de intenție cu IMEC, unul din liderii mondiali în nano-electronică și tehnologii digitale, iar o primă discuție cu acest producător de cipuri este programată la sfârșitul acestei luni.

Citeste și:  "Perpetuum Nobile" – un proiect ambițios pentru educația copiilor brașoveni

Pentru proiectele inovatoare în microelectronică, inclusiv dezvoltarea de cipuri, România alocă jumătate miliard de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență, notează Rador.

Europa nu are în prezent niciun producător mare de microcipuri de ultimă generație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.