Autostrada A3 Râșnov – Cristian se deschide peste o săptămână

Compania de Drumuri a început procedurile pentru recepția tronsonului de Autostradă Râșnov- Cristian, primul segment de autostradă din județul Brașov. Sectorul urmează să fie deschis circulației de săptămâna viitoare.

Tronsonul dintre Râșnov și Cristian are o lungime totală de 10 kilometri din care 6 kilometri profil de autostradă respectiv 4 kilometri drum de legătură la patru benzi. Sectorul de drum va funcționa ca o centură a orașului Râșnov pentru că, lotul de autostradă începe din Drumul Național 73 și se termină în același Drum Național, fără a avea conexiune cu un alt tronson de Autostradă, potrivit romania-actualitati.ro.

O legătură la viitoarea Autostradă de pe Valea Prahovei NU poate fi realizată mai devreme de 5-6 ani, în prezent fiind în licitație reactualizarea Studiului de Fezabilitate pentru secțiunea Ploiești – Comarnic- Brașov. Prin cei 10 km. dintre Râșnov și Cristian, se ajunge la 65 de kilometri de Autostradă până la sfârșitul anului.

Citeste și:  Președintele a promulgat modificările la legea învățământului superior de stat

DN 73 Pitești – Brașov este modernizat pe segmentul din județul Argeș și de la Bran la Brașov, însă de la Câmpulung la Bran, pe cel mai dificil tronson ( aprox. 48 km.) lucrările sunt sistate iar contractul va fi reziliat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.