Autostrada Sibiu-Făgăraș: Contractul pentru lotul 4, Sâmbăta de Sus – Municipiul Făgăraș, a fost semnat ieri

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului 4 al Autostrăzii A 13 Sibiu-Făgăraș, Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș, a fost semnat miercuri, 20 septembrie cu Makyol, potrivit Ministerului Transporturilor. Makyol este același constructor căruia CNAIR i-a atribuit contractul și pentru Lotul 3.

Constructorul Makyol (Turcia) a câștigat contractul pentru proiectarea și execuția lotului 4 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, a anunțat în mai, șeful Companiei de Drumuri, Cristian Pistol. Lotul 4, Sâmbăta de Sus – municipiul Făgăraș, are o lungime de 16 kilometri și 4 ani pentru proiectare și execuție. Makyol,a avut o ofertă de 1,1 miliarde lei, a transmis Pistol, potrivit economedia.ro.

Autostrada Sibiu – Făgăraș, o investiție de aproape 7 miliarde de lei, are o durată de realizare de 4 ani. Este prima secțiune a Autostrăzii dintre municipiile Sibiu și Brașov (A3 Râșnov). Pentru secțiunea II Făgăraș – Brașov (48 km) în august 2021 CNAIR a semnat cu SEARCH contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate și Proiect Tehnic (termen doi ani).

Citeste și:  Care este bugetul familiei pentru cadourile de sărbători și ce-și doresc copiii de Crăciun

Autostrada Sibiu – Făgăraș are 68 kilometri (cu 5 km drum de legătură Lot 4), cuprinde 4 loturi, iar durata este de 48 de luni din care primele 12 pentru proiectare și 36 de luni pentru șantier

Tronsonul 1 Sibiu (Boița) – Avrig – Mârșa, lungime 14 kilometri și valoare estimată între 2 și 2,4 miliarde lei.

Tronsonul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1), în lungime de 19,92 km și cu o valoare estimată între 1,7 și 2 miliarde lei.
Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km și cu o valoare estimată de 1,836 miliarde lei și 2,1 miliarde lei.
Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (cu o lungime de 16,26 km) și Drum de legătură cu DN1 (cu o lungime de 5,65 km), cu o valoare totală estimată 1,1 și 1,37 miliarde lei.

Citeste și:  Brașovul a depășit Bucureștiul la prețul mediu al apartamentelor

Mai multe detalii, pe economedia.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.