Avansează lucrările la viitorul incubator de afaceri din Făgăraș

Lucrările pentru construirea clădirii în care va funcționa incubatorul de afaceri din Făgăraș avansează conform graficului. Durata de execuție a clădirii este de 10 luni, de la emiterea ordinului de începere semnat în data de 27.04.2022, anunță Primăria Făgăraș pe contul de Facebook.

Construcția este ridicată pe un teren cu o suprafaţă de 1.000 m, în curtea fostei unități militare din cartierul Tudor Vladimirescu. Întreprinderile mici şi mijlocii vor primi, astfel, sprijin din partea Primăriei ca să poată funcționa și să se dezvolte. Incubatorul va avea rolul de a-i ajuta pe antreprenorii făgărășeni aflați la început de drum, unde specialiști cu experiență le vor oferi consultanță juridică și de afaceri.

Citeste și:  Gala Societății Civile din Țara Făgărașului și-a desemnat câștigătorii din acest an

Clădirea va fi compartimentată cu spaţii funcţionale extinse pe circa 600 mp, care vor deservi cel puţin 16 societăţi comerciale nou înfiinţate. Incubatorul de Afaceri Făgăraş va fi dotat şi mobilat.

În perioada de pre- şi post-incubare se vor acorda diferite servicii firmelor beneficiare. În aceste etape vor fi disponibile servicii administrative (recepţie, secretariat, securitate, comunicare, curăţenie, bufet etc), servicii profesionale de contabilitate, servicii profesionale juridice şi legale, servicii de marketing şi mentorat, consiliere managerială şi planificarea afacerii, training pentru dezvoltarea competenţelor, studii de piaţă, consultanţă export, asistenţă IT şi e-business etc.

Valoarea totală a proiectului, finanțat prin POR 2014-2020, este de aproape 5,2 milioane lei, din care aproximativ 2,8 milioane lei este valoarea finanţării nerambursabile alocate. Contribuţia Primăriei Făgăraş va fi de aproximativ 2 milioane lei (42,54% din valoarea eligibilă). De asemenea, tot din bugetul local vor fi acoperite şi cheltuielile neeligibile, în cuantum de aproximativ 320.000 lei.

Citeste și:  Brașovean înșelat prin Metoda Accidentul „de fiul său, Dan”

Sursa, bunaziuafagaras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.