Avertisment de la polițiști, în plin sezon al furturilor de animale!

Lăsarea animalelor nesupraveghete atăt pe timp de zi cât și pe timp de noapte, pe pășuni sau în adăposturi neasigurate/fără pază, implică riscuri în ceea ce privește siguranța acestora. De asemenea, ele pot constitui o pradă ușoară pentru hoți, care acționează și le valorifică cu ușurință în orice perioadă din an, iar  prejudiciile create sunt greu de recuperat.

      Astfel, Poliția Brașov recomandă fermierilor:

  • Nu lăsaţi animalele nesupravegheate pe islaz, pe câmp sau în alte locuri. Puteți rămâne fără ele!
  • Montaţi încuietori la uşile anexelor gospodăreşti şi dacă este posibil, grilaje la geamurile acestora!
  • Pe cât posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul zonelor unde  sunt animalele, și nu uitaţi, un câine  de pază  vă poate scuti de multe neplăceri!
  • Evitaţi construirea adăposturilor pentru animale în locuri îndepărtate de gospodărie sau în afara localităţii fără a le asigura paza!
  • Dacă dețineți animale într-un loc separat de gospodărie, și nu le puteți supraveghea, rugaţi vecinii să vă anunțe de îndată, orice li se pare suspect (persoane străine care dau târcoale și nu își justifică prezența sau se interesează cu privire la programul zilnic al proprietarilor).
  • Acordaţi o atenţie sporită persoanelor străine care se prezintă drept cumpărători de animale şi vă vizitează gospodăria. Reţineţi semnalmentele acestora şi ale mijloacelor cu care se deplasează.
  • Dacă v-aţi hotărât să vindeţi un animal, nu-l daţi pe promisiuni, încasaţi banii în momentul vânzării !
  • Anunțați poliţia  în cazul în care există suspiciunea de furt  de animale şi alte bunuri din gospodăria dumneavoastră, sau în cazul în care ați devenit victimă a unei astfel de infracțiuni !
Citeste și:  Administraţia judeţeană a votat proiectele care vor fi depuse în cadrul PNRR, în perioada următoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.