Avertisment de la salvamontiștii brașoveni: Se schiază doar în partea superioară a Masivului Postăvarul!

Semnal de alarmă tras de salvamontiștii brașoveni iubitorilor sporturilor de iarnă care vin la schi în Poiana Brașov: Se schiază doar în partea superioară a Masivului Postăvarul. Coborârea spre Poiana Brașov se face doar cu instalațiile de transport pe cablu.

Instalațiile pentru producerea zăpezii sunt în funcțiune, dar stratul de zăpadă este insuficient pentru coborârea pe schiuri sau cu placa.

Mai mulți turiști care s-u aventurat pe porțiunile inferioare ale masivului s-au accidentat. Numai iesi salvatorii au intervenit pentru a acorda asistență în cazul a șapte schiori accidentați.

„Ne confruntam cu un flux foarte mare de schiori pe partiile din partea inferioara a masivului, zone care sunt inchise.

Citeste și:  Retreat-ul "Calea Reconectării prin Iubire": O invitație la transformare personală și vindecare spirituală într-o eră de conștientizare

Ieri, 13.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 7 cazuri de turisti care s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna in Masivul Postavaru. Pentru 3 dintre acestia a fost nevoie si de interventia echipajelor SMURD, care le-au transportat spre unitatea spitaliceasca pentru investigatii suplimentare.

Va reamintim ca toate partiile din zona inferioara a masivului sunt in continuare inchise si rugam turistii sa nu mai intre in aceste zone, deoarece se expun unor pericole inutile. Stratul de zapada este pe alocuri subtire si poate ascunde multe obstacole (pietre, rigole, etc.). Totodata, in aceste zone se intervine cu instalatiile de producere a zapezii artificiale, fapt care duce la consistente si planeitati diferite ale stratului de zapada.

Citeste și:  MDLPA: Noi investiții în infrastructura medicală, culturală, juridică și sportivă

Coborarea de pe masiv catre statiune trebuie facuta cu instalatiile de transport pe cablu!

De la inceputul sezonului de schi salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 53 de situatii, implicand 54 de persoane care s-au accidentat, ratacit, sau a trebuit sa fie evacuate de pe munte.

Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!”, se arată în comunicatul Serviciului Public Local Salvamont Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.