Bărbați arestați pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat (Brașov)

Mai mulți bărbați care ar fi comis furturi dându-se drept angajați ai unei companii de furnizare a apei și servicii de canalizare au fost arestați preventiv, la Brașov.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 08.06. – 06.10.2021, persoane necunoscute, sub falsul pretext că sunt angajați ai unei companii de furnizare a apei și servicii de canalizare, ce urmează a efectua verificări, au indus în eroare mai multe persoane din județele Brașov, Hunedoara și Bihor, pătrunzând în imobilele acestora, de unde ar fi sustras bijuterii de aur și sume de bani, prejudiciul creat fiind de aproximativ 27.000 lei.

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

Miercuri, 6 octombrie 2021, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Oradea – Biroul de Investigații Criminale, au surprins în flagrant delict trei persoane de sex masculin, imediat după săvârșirea unei infracțiuni de furt cu același mod de operare.

Persoanele au fost identificate ca fiind 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 46 ani și 53 ani, din județul Alba.

În continuarea cercetărilor, cei trei bărbați au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale în vederea audierii, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Ulterior, joi, 7 octombrie 2021, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Activitățile desfășurate au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române și Poliției Municipiului Deva – Biroul de Investigații Criminale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.