Belarus anunță schimbări majore în strategia militară după obținerea de rachete nucleare de la RusiaTop of Form

Belarus a integrat în strategia sa militară utilizarea armelor nucleare, a declarat marți ministrul apărării, Viktor Hrenin. Anul trecut, țara a primit rachete nucleare tactice de la Rusia, generând preocupări noi în Occident.

Ministrul apărării din Belarus a anunțat revizuirea regulilor militare din 2016, justificată de intensificarea amenințărilor externe. Fără a oferi detalii despre posibila utilizare a armelor atomice, el a confirmat recepționarea de rachete nucleare tactice de la Rusia.

Transferurile de arme au început în mijlocul anului 2023, iar la finalul anului, președintele bielorus Alexandr Lukașenko a confirmat finalizarea livrărilor de arme nucleare tactice, generând îngrijorări majore în Polonia și în alte regiuni învecinate. Armele nucleare tactice, care sunt destinate utilizării pe câmpul de luptă, au o rază scurtă de acțiune și un randament scăzut în comparație cu focoasele nucleare mult mai puternice montate pe rachete cu rază lungă de acțiune. Rusia a declarat că va menține controlul asupra armelor trimise în Belarus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.