Biblioteci Mobile, amplasate în cele mai frumoase și importante locații turistice din România, inclusiv în Poiana Brașov

Bibliotecile Mobile din cadrul proiectului NoMAD Library, sunt amplasate în cele mai frumoase și importante locații turistice din România, iar una dintre acestea este poziționată în Poiana Brașov.

Asociația Exploratorilor Pușcații este O.N.G.-ul înființat în Arad care în strânsă colaborare cu Arsat, Vechiul Cazinou, Webasto și HAI Extrusion au demarat proiectul de amenajare a celor zece biblioteci pentru oamenii care doresc să își petrecă timpul liber în recreare, citind în natură.

Cărtile stau la dispoziție pentru toți trecătorii, de la mic la mare, nu se percepe nici o taxa pentru închiriere, citire, doar bunăvoința de a returna cartea pe rafturile Bibliotecilor Mobile după utilizare. De asemenea încurajăm turiștii binevoitori, să doneze din cărțile lor uitate pentru a le da o nouă viață, un nou sens prin intermediul acestui proiect.        

Citeste și:  Ultima zi în care tinerii interpreți se mai pot înscrie la Festivalul de Muzică „Brașov Live Fest”

Bibliotecile Mobile au ca scop principal promovarea cititului în natură pagină cu pagină și a dezvoltării cognitive. În această lume în care trăim, unde totul în jurul nostru este digitalizat și pe viteză, dorim să ne întoarcem în trecutul uitat, la activitățile simple dar care poartă valoare.

În 13 august 2022, în Poiana Brașov, în fața Hotelului Yager Chalet a fost montat Igloo-ul numărul 9 care este intitulat, Igloo-ul Poveștilor și găzduiește peste 300 de cărți despre beletristică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.