Bilanţul victimelor din Israel a crescut la 1.200 de morţi

Crește vertiginos numărul victimelor în Israel, după atacul masiv de sâmbătă lansat de gruparea palestiniană Hamas. În același timp, armata israeliană a dezvăluit presei internaționale ororile comise de teroriști într-o mică așezare evreiască din apropierea graniței, unde au fost ucise familii întregi, inclusiv zeci de copii, iar locuințele le-au fost jefuite și incendiate, transmite Radio România Actualități.

În timp ce formarea guvernului de urgență națională este din nou amânată, din discursul de susținere al președintelui Statelor Unite, Joe Biden, pentru Israel aflăm că numărul morților israelieni este de 1200.

Pare un joc de date statistice, dar el acoperă o realitate cutremurătoare, într-o singură zi au pierit mai mulți israelieni decât jumătate din numărul soldaților care au căzut la datorie, într-o lună întreagă, în timpul războiului de Yom Kippur din 1973, subliniază Radio România Actualități.

Citeste și:  Alarmant! Mii de elevi cu note sub 5, admiși la liceu

Numărul persoanelor rănite a ajuns, și el, la cote mai ridicate și se cifrează acum la 3.000.

Pe teren continuă luptele împotriva teroriștilor Hamas, care nu încetează să se infiltreze, iar la granița de nord au fost consemnate lansări de rachete atât din Liban, cât și din Siria.

Foto. Mahmud Hams / AFP/Getty Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.