Blue Air a intrat în insolvență! Compania aeriană este deținută de statul român

Judecătorii Secției a-VII-a Civilă a Tribunalului București au admis cererea Blue Air de intrare în insolvență luni, pe 20 martie. Compania low-cost a reușit astfel să propună o listă cu administratori judiciari care îi sunt favorabili, potrivit boardingpass.ro.

Compania se judeca cu foști angajați pentru drepturi financiare restante, judecătorii dispunând și conexarea unui dosar de cerere a insolvenței Blue Air din februarie 2023 a căror părți creditoare sunt Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj Napoca și o companie care asistă pasagerii pentru recuperarea compensațiilor pe care companiile aeriene le datorează acestora pentru zboruri întârziate sau anulate.

Finalizarea procesului poate dura câțiva ani.

Reamintim că operatorul aerian a trecut prin mari turbulențe în pandemie, iar Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a sancţionat compania aeriană cu peste 10 milioane de lei pentru cursele anulate începând din 15 iunie 2022- 12 septembrie.

Citeste și:  Stephan Pelger a murit. Designerul român a fost găsit mort în Bucureşti

Statul Român a devenit prin AAAS la finele anului 2022 acționar majoritar al Blue Air Aviation SA, entitate în care deține 75% din acțiuni. Restul de 25% din acțiunile acestei companii sunt împărțite între Airlines Invest SA (1,191%) și Teodor Cristian Rada (23,809%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.