BNR lansează luni o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Ion Voicu

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 21 august 2023, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Ion Voicu, conform unui comunicat al băncii centrale, relatează agerpres.ro.

Aversul monedei prezintă un disc şi braţul unui pickup, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei îl prezintă pe Ion Voicu cântând la vioară, numele violonistului şi anii între care a trăit acesta „1923” şi „1997”. Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 470,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Ion Voicu au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.