Brănenii au o aplicaţie pe telefon prin care pot interacţiona cu Primăria

Primarul Branului, Cosmin Feroiu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că, de săptămâna aceasta, locuitorii comunei pot accesa, de pe telefoanele inteligente, o aplicaţie prin care pot raporta către primărie problemele pe care le întâmpină în cadrul comunităţii şi, de asemenea, le sunt transmise informaţii despre evenimente sau situaţii care pot să afecteze activităţile lor zilnice, precum blocaje rutiere, închideri de străzi, lucrări de infrastructură şi chiar situaţii de urgenţă, potrivit Agerpres.

„În primele 48 de ore, aproximativ 300 de persoane din localitatea Bran au descărcat aplicaţia. Pot să spun că am deschis o cutie a Pandorei deoarece, dacă facem un calcul, la 300-500 de persoane, care vor depune 2-3 sesizări, vă daţi seama ce volum de muncă vom avea să le răspundem. Dar este normal să facem lucru”, a spus edilul staţiunii Bran.

Citeste și:  Romfilatelia marchează 20 de ani de la aderarea României la NATO cu o emisiune specială de mărci poștale

El a menţionat că, anterior implementării proiectului, brănenii au fost invitaţi să comunice cu Primăria prin intermediul unor globuri transparente, aşezate în bradul de Crăciun împodobit în centrul comunei, în care, prin deşurubare, aceştia au putut să-şi scrie doleanţele.

Trebuie să diversificăm comunicarea, nu doar online, prin cereri depuse la primărie şi, dacă la anul vom putea să facem Târg de Crăciun, mi-aş dori să continuăm această experienţă”, a spus Feroiu.

În altă ordine de idei, primarul Branului a menţionat, de asemenea, că îşi doreşte să depună cât mai multe proiecte atât pe fonduri europene, cât şi guvernamentale, însă una dintre problemele cu care se confruntă este aceea că Primăria nu este intabulată pe obiectul acestor proiecte, fie ele imobile ale unor şcoli ori drumuri.

Citeste și:  Călătorie liberă în Schengen: Interviu cu Bogdan Despescu despre regulile valabile din 31 martie 2024

„Avem eligibil proiectul de eficientizare energetică a iluminatului public, suntem într-un stadiu destul de avansat, am depus la CNI proiecte pentru reabilitarea unor drumuri în satele aparţinătoare. (…) E clară direcţia, trebuie să întocmim proiecte, să accesăm fonduri. (…) Toată lumea vrea să ia fonduri europene. Însă eu am proiecte, pentru cinci-şase şcoli, pe mediu, eficientizare energetică, panouri solare şi, când am scos extrasele CF, şcoala x era intabulată pe parohia y, alta – pe Ministerul Educaţiei. (…) Păi, cine să-mi dea bani? Şi cu drumurile la fel. Nu o să-ţi dea nimeni proiecte atâta vreme cât nu eşti intabulat pe nişte lucruri”, a conchis primarul Branului, Cosmin Feroiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.