Brașov Marathon, cea mai importantă competiție de alergare montană din Brașov, a ajuns la cea de a X-a ediție

Cea de a zecea ediție a concursului de alergare montană Brașov Marathon se va desfășura în acest week-end pe potecile de pe Tâmpa și Postăvarul, au anunțat organizatorii competiției în cadrul conferinței de presă organizate la Primăria Brașov. Cursele vor avea loc pe parcursul a două zile, 4 și 5 iunie. În prima zi se va lua startul în competițiile de maraton și semimaraton, iar duminică se va alerga în proba de cros, cursa copiilor și cursa persoanelor cu abilități speciale. Conform organizatorilor, în cele 5 probe vor lua startul aproximativ 1.500 de alergători, amatori și profesioniști.

„Brașov Maraton este la a zecea ediție, iar anul acesta vom avea cinci curse. Semimaratonul și maratonul vor avea loc sâmbăta. Pentru maraton, startul va fi la ora 8 dimineața, din Piața Sfatului. Se va urca pe vârful Tâmpa, iar apoi pe Vârful Postăvarul, coborâre prin Poiana Stechil, iar apoi, din nou, în Șaua Tâmpei și coborâre în Piața Sfatului. Este o cursă pe care o recomandăm pentru cei cu experiență montană. Cursa semimaraton are 21 de kilometri și are loc sâmbătă de la ora 10.00, de asemenea, cu startul din Piața Sfatului. Traseul urcă pe vârful Tâmpa, pe serpentine, iar apoi se coboară în Șaua Tâmpei, se face o buclă înapoi către vârful Tâmpa, apoi se coboară către Piața Sfatului. Prima dintre cursele de duminică este cea de cros, 9 kilometri, cu start, din nou, din Piața Sfatului. Se urcă pe vârful Tâmpa, se coboară în Șaua Tâmpei, apoi pe drumul forestier spre Răcădău, după care se întoarce către Piața Sfatului, ocolind Tâmpa. Alte două curse, care vor avea loc tot duminică, sunt cursa persoanelor cu abilități speciale, care va avea loc la ora 12.30, și cursa copiilor, care va avea loc la ora 13.00, cu startul din Piața Sfatului. Invităm toți copiii să participe la această cursă. Ultimele două curse sunt gratuite și îi invităm pe brașoveni să-i susțină și pe cei mici și pe cei mari la toate cursele”, a declarat coordonatorul proiectului, Mihaela Scîntei.

Citeste și:  Aproape 55.000 de tineri cu vârste sub 30 de ani, angajați în 2023 ca urmare a măsurilor de ocupare derulate de MMSS

Competiția este organizată de Clubul pentru Protecția Naturii și Turism (CPNT), cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

,,Primăria Brașov sprijină, și în acest an, Brașov Marathon, unul dintre cele mai importante evenimente de sport, de alergare montană, din România, și, cu siguranță, pentru orașul nostru. Alergarea montană este un sport care prinde din ce în ce mai mult teren pentru brașoveni și nu numai, astfel că avem peste 1.000 de participanți care vor lua startul în acest weekend, din Piața Sfatului, la Brașov Marathon” a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Startul, în ambele zile, va fi dat în Piața Sfatului. Astfel, în 4 iunie, sportivii vor pleca în cursa de maraton, la ora 8.00, iar de la ora 10.00 se va pleca în cea de semimaraton. Duminică, 5 iunie, se va da startul cursei de cros, de la ora 9.00, cursei dedicată persoanelor cu dizabilități, ora 12.30, și crosului copiilor, începând cu ora 13.00. Înscrierea în ultimele două curse este gratuită.

Citeste și:  De Ziua Mondială a Faunei Sălbatice, Grădina Zoologică Brașov a pregătit mai multe activități pentru toți iubitorii de animale și natură

Program:

Maraton – Distanța parcursă: 38 km, cu punct maxim Vf. Postăvaru, cu o diferență de nivel, pozitivă, de 2.056 de metri. Numărul maxim de participanți acceptat este de 650 de alergători. Circulația între Poarta Ecaterinei și Aleea Tiberiu Brediceanu va fi blocată în intervalul orar 8.00 – 8.15.

Semimaraton – Distanța parcursă: 21 km, cu punct maxim Vf. Tâmpa, atins de două ori, cu o diferență de nivel, pozitivă, de 1.016 metri. Numărul maxim de participanți acceptat este de 580 de alergători. Circulația între Poarta Ecaterinei și Aleea Tiberiu Brediceanu va fi blocată în intervalul orar 10.00 – 10.15.

Cros – Distanța parcursă: 9 km, cu punct maxim Vf. Tâmpa, cu o diferență de nivel, pozitivă, de 369 de metri. Numărul maxim de participanți acceptat este de 650 de alergători. Circulația între Poarta Ecaterinei și Aleea Tiberiu Brediceanu va fi blocată în intervalul orar 9.00 – 9.15.

Citeste și:  Festivalul Narciselor de la Vad revine și în 2024! Cand a fost programat evenimentul

Asociația Clubul pentru Protecția Naturii și Turism este o organizație neguvernamentală care acționează în sprijinul protejării mediului și încurajează turismul ecologic. Prima ediție a crosului „Brașov Marathon” a avut loc în anul 2012, la care au participat circa 150 de oameni de toate vârstele. În edițiile care au urmat, interesul pentru această competiție organizată la Brașov a crescut constant, pentru ca în acest an să se bucure de participarea a peste 1.400 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.