Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Ovidiu Gârbacea, o figură emblematică a sportului brașovean, a primit joi, 18 aprilie 2024, Ordinul Excelență Olimpică din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). Ceremonia a avut loc la Casa Olimpică din București, în cadrul Adunării Generale Ordinare a COSR.

Distincția i-a fost conferită lui Ovidiu Gârbacea pentru meritele sale deosebite în sportul românesc, atât ca sportiv, cât și ca antrenor. Fost multiplu campion național la schi fond, campion universitar și balcanic, Gârbacea a activat ca antrenor al lotului olimpic de biatlon, contribuind semnificativ la performanțele sportivilor români pe plan internațional.

După retragerea din activitatea competițională în 1990, Ovidiu Gârbacea a demonstrat o pasiune continuă pentru sport, dedicându-se dezvoltării infrastructurii sportive din România. La Cheile Grădiștei – Fundata, a construit un complex sportiv de excepție, cuprinzând un poligon de biatlon cu pârtii de schi fond, care a găzduit numeroase competiții internaționale, inclusiv Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013. Complexul a facilitat organizarea de Campionate Mondiale de biatlon pe role, Winter Triatlon, Campionate Europene și Mondiale de schi fond și biatlon pentru juniori, urmând să găzduiască în curând și Campionatele Europene de ciclism mountain bike.

Citeste și:  Programul mijloacele de transport public ale RATBV în această perioadă

Chiar dacă sunt pensionar, pasiunea pentru sport nu mi-a dispărut. La Cheile Grădiştei am construit de curând şi un patinoar la standarde olimpice, care va fi deschis în septembrie sau octombrie. Aşa că, în afară de schi fond, biatlon şi ciclism se pot organiza la noi şi competiţii de patinaj şi hochei. Mulţumesc mult pentru această distincţie şi vă promit că noi avem oricând porţile deschise sportului de performanţă„, a spus Ovidiu Gârbacea, citat de Radio România Brașov FM.

Ordinul Excelență Olimpică a fost instituit în 2020 pentru a recompensa personalitățile care au contribuit semnificativ la promovarea valorilor olimpice și la dezvoltarea sportului românesc. Ovidiu Gârbacea se numără printre cei meritați care primesc această distincție prestigioasă, consolidându-și statutul de legendă a sportului brașovean și românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.