Brașovenii beau apă la comun cu caii și vitele romilor din Gârcini: Sursa de apă potabilă a orașului, fără pază fără garduri! VIDEO

Principala sursă de alimentare cu apă potabilă a Brașovului, Barajul de la Tărlung, este neglijată de autorități. Deși este o „Zonă de protecţie sanitară cu regim sever”, nimeni nu se îngrijește de siguranța brașovenilor care consumă apa potabilă din baraj.

Gardul care împrejmuiește acumularea de apă este distrus pe porțiuni întinse, iar acolo unde mai există este plin de ochiuri făcute de pescari sau chiar de localnicii care își aduc vitele la adăpat în sursa de alimentare cu apă a Brașovului.

Oricine poate intra nestingherit în perimetrul „zonei de siguranță”. Nu există pază, la fel cum nici garduri de protecție nu mai există. Membrii ASUM au făcut o incursiune în „zona de protecție sanitară” și nu au fost deranjați. S-au plimbat în voie în perimetrul care ar fi trebuit să fie protejat și supravegheat.

Citeste și:  În ce situații poți fi dezmoștenit?

În locul lor ar fi putut intra oricine, fără să întâmpine probleme. Nimeni nu le poate garanta brașovenilor că în apa potabilă pe care o consumă nu sunt deversate substanțe toxice, de exemplu.

De altfel, brașovenilor care au trecut vara pe DN 1A, în zona barajului, le sunt cunoscute imaginile cu romii care își spălau caii sau își adăpau vitele în apa, care apoi ajunge la robinetele locuitorilor orașului.

Cel mai simplu atentat asupra sănătății brașovenilor poate începe de aici, de la sursa de apă potabilă a orașului, protejată doar pe hârtie, pentru că în teren, nimeni nu păzește perimetrul.

„Barajul de acumulare de la Târlung-Săcele este sursa de apă potabilă a Brașovului, dar nu numai! Obiectiv strategic de protecție sanitară. Cel puțin așa este menționat pe plăcuțele de avertizare agățate pe gard. Gardul de protecție, care ar trebui să împiedice intrarea în perimetru a animalelor dar și a persoanelor, lipsește! In anumite zone! Poți intra nestingherit. Nu te deranjează nimeni. Paza înarmată…o poveste. Pe noi nu ne-a deranjat nimeni! Având în vedere importanța acestui obiectiv, considerăm că cei responsabili ar trebui să repare gardul de protecție. Cât privește paza…ea se pare că există, doar ca mențiune pe plăcuțele de avertizare!
Articolul 17 din HG 101/1997
‘Zonă de protecţie sanitară cu regim sever, cu excepţia celei instituite pentru aducțiuni şi reţele de distribuţie, se va împrejmui, pentru oprirea accesului necontrolat al populaţiei, animalelor şi utilajelor de orice fel’”, se arat[ ]n postarea ASUM.

Citeste și:  Poliţiştii de frontieră, la datorie pentru asigurarea unui climat de normalitate

Foto credit ASUM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.