Brașovul cinstește memoria eroilor săi

Primarul Allen Coliban a participat astăzi, alături de viceprimarii Flavia Boghiu și Sebastian Rusu, la ceremoniile de cinstire a eroilor martiri ai Revoluției din 1989, de la troița din fața prefecturii Brașov și din cimitirul eroilor revoluției.

În discursul său oficial, primarul a vorbit despre datoria de a purta mai departe memoria celor care s-au jertfit pentru libertate și și-a luat angajamentul de a realiza monumentele dedicate luptei împotriva comunismului de la Brașov.

„Se împlinesc 31 de ani de când eroii noștri și-au dat viața pentru ca noi să putem trăi în libertate, în dreptate, în democrație. În acești 31 de ani s-au născut generații noi de români, și este datoria noastră, a tuturor, să transmitem mesajul și prețuirea memoriei celor ce s-au jertfit pentru noi.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Pentru memoria lor cred că putem face mai mult, și cred că Brașovul ar trebui să fie mai bogat în monumente comemorative ale luptei acestor eroi. Cred că avem nevoie de monumente comemorative pentru cinstirea memoriei eroilor din ‘89, a celor care au participat la evenimentele din ‘87, a lui Liviu Cornel Babeș și pentru cinstirea luptătorilor anticomuniști.

Și astăzi, în fața dumneavoastră, este un angajament pe care îl iau alături de municipalitate, de consiliul local și de aparatul administrativ al Primăriei, că vom avea această memorie vie, și în această formă, a monumentelor, în anii următori.

Totodată, vorbind despre spirit, spiritul lor, acel spirit flămând de dreptate și de libertate îl cinstim prin ceea ce facem zi de zi fiecare dintre noi. Cu atât mai mult noi, cei care ducem pe umeri o misiune de reprezentare.

Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

Și, din nou, este un angajament și o memorie pe care ar trebui să o avem în fiecare zi, în fiecare faptă, aceea de a cinsti dorința lor de dreptate, de libertate, și de solidaritate. A te sacrifica pentru semeni este gestul suprem pe care poți să îl faci, gestul suprem de iubire față de aproape.

Transmit respectul și recunoștința noastră față de familiile îndoliate ale celor ce s-au dus, și vreau să le spunem cu toții mulțumesc! și Dumnezeu să-i ierte!“, a spus Allen Coliban, primarul Brașovului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.