Brașovul, sub Cod galben de ninsori și viscol până joi dimineață!

Brașovul este sub Cod galben de ninsori și viscol până joi dimineață. Meteorologii anunţă că, începând de miercuri după-amiază şi până sâmbătă dimineaţă, în cea mai mare parte a ţării se vor semnala ploi şi intensificări ale vântului, iar spre sfârşitul intervalului acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare pentru intervalul miercuri, ora 14.00 – sâmbătă, ora 10.00, când vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării.

Acestea vor fi mai însemnate cantitativ, în special în sud-vest, precum şi în zonele montane şi submontane, unde se vor acumula peste 25-35 l/mp.

Citeste și:  Prețuri reduse la carburanți. Caută cele mai bune prețuri din Brașov, AICI!

„Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova. La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza şi seara zilei de miercuri (06 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1.400 m, precipitaţiile vor fi mixte şi vor favoriza depunerile de polei”, arată ANM.

Vântul va avea intensificări, mai ales în zonele montane, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40-60 km/h.

Citeste și:  DRDP Brașov: Starea drumurilor naționale în Regiunea Centru

Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitaţii, mai ales în jumătatea de sud a ţării şi la munte.

Totodată, meteorologii au emis o atenţionare Cod galben, valabilă de miercuri, de la ora 18.00, până joi, la ora 10.00, în judeţele Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin.

„În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent îndeosebi la altitudini de peste 1400 m, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h şi va fi viscol ce va determina scăderea semnificativă a vizibilităţii”, atenţionează ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.