Brașovul va avea un nou brand de oraș! 130.000 de lei repartizați pentru acest proiect

Primăria Braşov se pregăteşte să redefinească brandul Braşovului. Municipalitatea a atribuit direct un contract în valoare de 130.000 de lei (fără TVA), unei firme de publicitate. Este vorba despre SC MAP Advertising SRL Bucureşti.

Conform contractului în valoare de 130.000 de lei, MAP Advertising SRL urmează să se ocupe de: „definirea promisiunii brandului de oraș și viziunea identitară de dezvoltare pe termen lung și planificarea acțiunilor care vor livra pe promisiune”. De asemenea, firma va trebui identifice şi „valorile și misiunea locuitorilor orașului, ce îi definește”. Mai mult de atât, contractul include şi crearea identităţii vizuale a oraşului, respectiv a unui logo şi a unui slogan.

Citeste și:  SUA anunță trimiterea de arme în valoare de un miliard de dolari către Israel

Reprezentantul legal al firmei amintite este Nadia Tătaru, fondatoarea postului de radio Itsy Bitsy (dedicat copiilor şi părinţilor). Soţul ei este Felix Tătaru, martor în dosarul „Gala Bute”, afacere în care a fost implicată şi Elena Udrea.

Foto. Nadia Tătaru

În prezent, Braşovul foloseşte un logo oficial, însoţit de sloganul „Take a breath of mountain air” (n.r. vezi poza principală). Logo-ul a fost aprobat de Consiliul Local în 2011, iar de atunci, acesta se regăseşte pe toate obiectele de promovarea ale oraşului. Acesta promovează forma de relief caracteristică și cel mai important element al orașului – muntele. Culoarea verde reflectă curățenia, prospețimea, natura vie care ne înconjoară. Culoarea albastră care se regăsește în logo simbolizează cerul, aerul curat, zăpada și implicit sporturile de iarnă care pot fi practicate la Brașov. Un alt element care a fost luat în considerare pentru selectarea acestui logo din sutele de modele create este faptul că este ușor lizibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.